Psychologia miłości forum, psychoseksualność, psychologia kobiety i mężczyzny, w związku

Forum psychologia miłości.

#1 2012-06-18 14:21:08

log

Administrator

Punktów :   

Okazuje się, że prawdziwy mit piękno jest szkodliwe

Ale weźmy The Beauty Myth autor Naomi Wolf: Ona twierdzi, że standardy piękna są działki do utrzymania kobiety politycznie, gospodarczo i seksualnie podporządkowane ludzie-widocznie poprzez utrzymanie ich zbyt zajęty curling swoje rzęsy aby mieć czas na działania polityczne i zbyt słaby z diety stanąć w obronie tego, czego chcą w łóżku. Wilk i jej feministyczna beczenie siostry sob o przerażeniu kobiet pchany w celu dostosowania do "zachodnich standardów piękna"-jak podkreśla skubania i coraz brwi są prawdziwe trudy porównaniu do spaceru w parku footbinding i clitoridectomy. Większość obraźliwie, Wolf maluje kobiety, które wyglądają po ich wygląd jak Dim, powtórzeń pasywnej Madison Ave NUE i redaktorów czasopism. Widocznie kobiety potrzebują tylko otworzyć stronę w Vogue i są pod jej urokiem-one Sleepwalk do Sephora załadować na eliksiry anty-zmarszczek, a następnie przejść na surowych diet, jedzenie tylko marchewkę nawożone motyla poo.

Okazuje się, że prawdziwy mit piękno jest szkodliwe jeden Wolf i inne feministki są utrwalaniu-absurdalną tezę, że to służy kobietom kciuk nosy na standardy piękna. Oczywiście wygląd to nie wszystko, że materia (jak ja wykładałem przez czytelniczek mojego kolumnie gazety, kiedy podkreślają, że mężczyzna żądza wydaje się mieć limit wagowy). Ale wygląda znaczenia dużo. Bardziej atrakcyjna kobieta jest szersza jej pula romantycznych partnerów oraz zakresu możliwości w swojej pracy i dni do codziennego życia. Wszyscy o tym wiemy, a liczne badania potwierdzają to, że to tylko herezja powiedzieć tak.

Stopka forum

RSS